Лавров: Мінські домовленості треба виконувати – є надія

Лавров: Мінські домовленості треба виконувати – є надія
Сергій Лавров

Лавров сподівається, що зусилля щодо повного виконання Мінських домовленостей активізуються

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що зустріч лідерів «Нормандської четвірки» в Берліні дає надію на активізацію виконання Мінських угод. Про це він сказав журналістам після зустрічі з главою МЗС Греції Нікосом Котзіасом.

Зокрема, Лавров зазначив: «Ми торкнулися обговорення української кризи, у нас спільні позиції, що Мінські домовленості треба виконувати. Процес і так затягнувся».

«Недавня зустріч лідерів «Нормандської четвірки» в Берліні дає надію на те, що зараз зусилля щодо повного виконання Мінських домовленостей відповідно до тієї послідовності, яку в них закладено, будуть активізовані», – сказав глава МЗС.
За словами Лаврова, під час зустрічі обговорювалася ситуація в Сирії, Лівії, Ємені, а також в Іраку, де ситуація, на його думку, «теж дає мало підстав для оптимізму».

Нагадаємо, 19 жовтня відбулася зустріч глав держав у «нормандському форматі». Переговори вели президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін і їхні делегації.

Пізніше Путін заявив, що Росія не проти залучення США до «нормандського формату», але є домовленість працювати з ними паралельно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: