Лідер британських євроскептиків Фарадж йде у відставку

Лідер британських євроскептиків Фарадж йде у відставку
rus.telegram.ee

Фарадж каже, що реалізував свої політичні амбіції

Лідер Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP) Найджел Фарадж, який виступав за вихід Британії з ЄС, оголосив, що піде у відставку. Він заявив, що виконав своє завдання, повідомляє Reuters.

«Перемога прихильників виходу з ЄС означає, що я реалізував свої політичні амбіції», - зазначив він.

Як відомо, 23 червня на референдумі за вихід країни з Євросоюзу проголосували майже 52% британських виборців. Противники «брекзиту» зібрались на протест у Лондоні. За словами Фараджа, роль лідера UKIP була непростою, але це було того варте. Він додав, що залишиться депутатом Європарламенту, поки йтимуть переговори про вихід країни з ЄС.

Найджел Фарадж очолював Партію незалежності з 2010 року. Раніше він уже подавав у відставку - після виборів 2015 року, але пізніше відкликав свою заяву. У виступі в Лондоні Фарадж сказав, що його гаслом під час кампанії, яка передувала референдуму, було «Ми хочемо повернути свою країну» і додав: «Сьогодні я кажу: я хочу повернути своє життя».

Лідер євроскептиків відомий низкою гучних заяв, які неодноразово ставали приводом для скандалів. На початку червня архієпископ Кентерберійський звинуватив пана Фараджа у спробі узаконити расизм, коли той сказав про «культурні відмінності» між британцями і деякими мігрантами. Найджел Фарадж у відповідь заявив, що архієпископ Джастін Велбі неправильно витлумачив його слова для преси.

Раніше повідомлялось, що колишній мер Лондона Борис Джонсон заявив, що не висуватиме свою кандидатуру на пост глави Консервативної партії і прем'єр-міністра Великобританії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: