Лідери країн ЄС відмовляються йти на поступки Британії - The Financial Times

Лідери країн ЄС відмовляються йти на поступки Британії - The Financial Times
Фото з відкритих джерел

Лідери країн-членів ЄС розпорошили надії Великобританії на сприятливу для неї домовленість

Обговорюючи питання про необмежену міграцію на єдиному ринку, європейські лідери зайняли непримиренну позицію, пише The Financial Times. «Вони розпорошили надії Великобританії на сприятливу для неї домовленість і відверто знехтували благаннями прем'єра Кемерона взяти до уваги проблеми, якими стурбований британський електорат», - зазначає видання.

Британія розраховувала, що ЄС обмежить свободу переміщення робочої сили, але Євросоюз охолодив ці надії в ході саміту в Брюсселі 27 держав-членів - вперше проведеного без участі Великобританії після 43 років її членства. «За словами дипломатів, текст спільної заяви навмисно був посилений після того, як Кемерон заявив, що уникнув би Brexit, якби лідери європейських країн дозволили йому контролювати міграцію. Зі згоди канцлера Меркель, до заяви була несподівано додана фраза: «Доступ на єдиний ринок вимагає визнання всіх чотирьох свобод». Це відсилання до принципів ЄС: свобода пересування капіталу, робочої сили, послуг і товарів», - йдеться в статті.

Після дебатів, на яких оголилися розбіжності з питання про те, наскільки сильно ЄС повинен тиснути на Британію, лідери закликали Лондон «якомога швидше» задіяти статтю договорів ЄС про вихід з блоку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: