Лідери Нормандської четвірки говорять телефоном вже майже дві години

Лідери Нормандської четвірки говорять телефоном вже майже дві години

Лідери України, Франції, Німеччини та РФ проводять переговори у «нормандському форматі»

Телефонні переговори в «нормандському форматі» тривають вже понад 1,5 години. Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляють РІА «Новости».

Він пояснив, що така тривалість розмови викликана тим, що в ньому беруть участь чотири людини і їм потрібен переклад.

«Як правило, такі розмови досить складні у виконанні. Тому що, ви розумієте, розмовляють чотири людини, йде переклад, тому вони тривають досить довго», - уточнив Пєсков.

Як повідомлялося, напередодні переговорів президент України наголосив, що під час переговорів у телефонному режимі лідерів країн «нормандського формату» вимагатиме негайного і реального забезпечення режиму припинення вогню на Донбасі.

Як заявила представниця України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, перемовини гуманітарної підгрупи на Мінських переговорах щодо звільнення заручників на окупованому Донбасі залежатимуть від результатів телефонної конференції Нормандської четвірки.

Нагадаємо, раніше спеціальний представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі Мартін Сайдик повідомив, що телефонна розмова лідерів країн Нормандської четвірки відбудеться 24 липня.

Петро Порошенко після переговорів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що за час російської агресії в Україні загинули 11 тисяч українців - військових і цивільних. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: