Луценко стверджує, що попереджав Ситника про обшук

Луценко стверджує, що попереджав Ситника про обшук
Фото УНІАН

Генпрокурор каже, що розраховував на об'єктивну співпрацю керівництва НАБУ із слідством

Генпрокурор Юрій Луценко  заявляє, що напередодні повідомляв НАБУ про підготовку візиту слідчих Генпрокуратури.

«Ще вчора ввечері я особисто зв'язався з керівником НАБУ і попередив його про ці дії, бо розглядаю спільну діяльність з керівництвом НАБУ, як союзницьку роботу по недопущенню порушень закону, будь-ким, в тому числі працівниками будь-якого правоохоронного органу», - зазначив Луценко на брифінгу.

«Я зробив цей дзвінок і розраховував на об'єктивну співпрацю керівництва НАБУ із слідством», - додав він.

«Наразі слідство ГПУ на території НАБУ отримало необхідні документи і зробимо висновок, працівники  якого правоохоронного органу – СБУ чи НАБУ причетні до незаконного  прослуховування телефону громадянина, що не є фігурантом законного слідства НАБУ», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури прийшла з обшуками до Національного антикорупційного бюро. Причина - прослуховування однієї особи в рамках розслідування Бюро. У Національному антикорупційному бюро спростовують порушення законодавства щодо прослуховування. «Представникам ГПУ було пред’явлено документи, які підтверджують законність дій НАБУ, та роз’яснено, що згідно діючого законодавства НАБУ не має повноважень для здійснення  автономного прослуховування і користується потужностями СБУ, відтак факти, наведені як підстави для обшуку,  рівно як і відомості, внесені до ЄРДР в рамках даного провадження, не відповідають дійсності», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Як повідомлялося, Антикорупційний комітет Ради схвалив законопроект, який дозволяє Національному антикорупційному бюро (НАБУ) вести самостійне прослуховування каналів зв'язку.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: