Луценко вважає справу проти Новинського перспективною

Луценко вважає справу проти Новинського перспективною
Юрій Луценко
Фото Радіо Свобода

Генпрокурор назвав Новинського одним із співучасників «змови проти пана Драбинка і покійного митрополита Володимира»

Генеральний прокурор Юрій Луценко зазначає, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції «Опозиційний блок» Вадима Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича, передає «Інтерфакс-Україна».

«Це перша справа проти Януковича, яку ми плануємо передати в суд. Якщо Верховна Рада дасть нам дозвіл на притягнення до відповідальності депутата Новинського, то цю справу досить швидко буде розслідувано і надіслано до суду. Я вважаю цю справу перспективною, з урахуванням відносно невеликого її обсягу», - сказав він.

Також Луценко зазначив, що слідство розглядає Новинського як співучасника злочину, вчиненого Януковичем, екс-главою МВС Віталієм Захарченком, колишнім начальником київської міліції Валерієм Коряком і низкою інших працівників МВС щодо Олександра Драбинка – особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви (Московського патріархату) Володимира.

Генпрокурор назвав його одним із співучасників «змови проти пана Драбинка і покійного митрополита Володимира». За його словами, слідство встановило, що в свій час Янукович поставив завдання перед головою МВС і низкою осіб, у тому числі Новинським, взяти під контроль УПЦ (МП), яку тоді очолював митрополит Володимир.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з «Опоблоку» Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там йдеться про перевищенні влади та вчиненні злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит, - ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Сам Новинський заявив про намір залишити Україну до понеділка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: