Лукашенко: Ми разом з Росією, але в Україну на танках не поїдемо

Лукашенко: Ми разом з Росією, але в Україну на танках не поїдемо
Олександр Лукашенко

Лукашенко зазначив, що Білорусь – миролюбна країна, і у воєнні конфлікти не буде вплутуватися

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна не вплутуватиметься ні в які воєнні конфлікти, тому не воюватиме ні в Сирії, ні в Україні. Про це він сказав, виступаючи зі зверненням до депутатів палати представників і членів Ради Республіки Національних зборів Білорусі п'ятого і шостого скликань, передає БЕЛТА.

Лукашенко зазначив, що білоруська армія оснащена найсучаснішою зброєю і здатна дати відсіч будь-якому агресорові. «Білоруська армія оснащена найсучаснішою зброєю і здатна дати відсіч будь-якому агресорові. У зв'язку з цим ми можемо говорити про повну модернізацію нашої армії, ми її практично закінчили. Ми її пристосували до тих можливих війн, які може бути розв'язано проти нашої держави – від боротьби в інформаційному просторі до гарячої війни. Але ви повинні розуміти, що все, що я кажу, – це щоб не було війни. Ми не будемо брязкати зброєю заради якоїсь крутизни. Є більш нагальне завдання: зберегти мир, дати людям можливість спокійно жити, працювати, ростити дітей», – заявив президент Білорусі.
Він наголосив, що Білорусь – миролюбна країна. «Ми не хочемо вплутуватися ні в які міжнародні конфлікти. Тому не будемо воювати в Сирії: для нас це неможливо, та й не потрібно. Але ми переживаємо за сирійський народ, надаємо і будемо надавати сирійцям посильну допомогу. Ми в Україну на танках не поїдемо, ми на тракторах туди поїдемо. Це наші брати, це слов'янська єдність, яку нікому не дозволено зруйнувати», – сказав Лукашенко.
При цьому він зазначив: «Ми разом з російським народом, росіянами, буде захищати спільну Вітчизну тут, на не менш важливому для Росії західному напрямку».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: