Ляшко підозрює, що Порошенко хоче продати землю китайцям

Ляшко підозрює, що Порошенко хоче продати землю китайцям

За словами Ляшка, у фірми президента банк землі більше 300 тисяч гектарів

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко обурений заявою президента України Петра Порошенка про необхідність зняття мораторію на продаж землі. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому», коментуючи виголошену президентом думку, що відсутність ринку землі стримує інвестиції в аграрну сферу, порушує права селян, занижує ціну оренди.
«Це був, до речі, єдиний раз, коли я встав з місця із обуренням під час промови президента», – повідомив Ляшко.
На його думку, продаж землі – це найбільший злочин проти українців. «Сьогодні у них немає грошей, вони за копійки віддадуть землю і завтра перестануть бути її господарями. Нам президент розповідає, що треба продавати землю, інакше не буде інвестицій. Але подивіться на Ізраїль, яка там могутня армія, економіка. Землю там не продають. У сусідній Польщі більше 300 гектарів не можна взяти землі на одну юридичну особу», – сказав Ляшко.
Він зазначив, що у фірми президента банк землі більше 300 тисяч гектарів. «І за останній рік відбулось значне збільшення. Для чого йому такий великий банк землі? Для того, щоб перепродати, коли буде вільний продаж. І в наших земельних олігархів таких банків землі на мільйони гектарів. Нагребли землі, щоб потім її перепродати китайцям. Шагренева шкіра корупції зменшується, лобістські схеми зменшуються, а земля – це реальне багатство, яке за копійки сьогодні можна забрати. Тому вони як шакали туди збіглися. Я, до речі, планую піти в аграрний комітет, поганяти їх трохи», – повідомив Ляшко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: