Макрон планує запросити в уряд Франції представників лівих і правих політсил

Макрон планує запросити в уряд Франції представників лівих і правих політсил
Президент Франції Еммануель Макрон

Французький президент хоче «прорватися» через поділ, який десятиліттями домінував у Франції

Очікується, що до уряду обраного президента Франції від руху «Вперед» Еммануеля Макрона увійдуть вчорашні конкуренти з лівих і правих політичних сил.

Про це повідомляє Reuters.

Відзначається, що Макрон хоче «прорватися» через поділ на лівих і правих, який десятиліттями домінував у Франції.

«Ми хочемо об'єднати людей, не рахуючись з попередніми розподілами, які стали безглуздими», - заявив глава Республіканського руху Франції Річард Ферран.

Повідомляється, що тактика «розділяй і володарюй» прихильника центризму Макрона викликає тривогу у Соціалістичної партії і у консерваторів. Вони побоюються, що подібні кроки допоможуть Макрону розширити свою електоральну базу перед парламентськими виборами в червні.

«Те, що пропонує Еммануель Макрон, - це «динамітизація», а не політична перебудова», - сказав консерватор Франсуа Бароін в інтерв'ю BFM TV.

«Бенуа Хамон, що зібрав трохи більше 6% голосів для Соціалістичної партії в першому турі президентських виборів у квітні заявив, що ліві не приєднаються до майбутнього уряду», - відзначають в агентстві.

Також Макрон заявив, що хоче створити команду з не більш ніж 15 міністрів, що менше, ніж у соціалістичному уряді, який йде у відставку.

Як повідомляв «Главком», 14 травня Макрон призначив нового прем’єр-міністра Франції. Ним, як і очікувалося, став 46-річний мер Гавра, республіканець Едуар Філіп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: