Мати українського патріота, засудженого у Луганську на 17 років, просить Порошенка і Медведчука врятувати його

Мати українського патріота, засудженого у Луганську на 17 років, просить Порошенка і Медведчука врятувати його
Владислав Овчаренко, засуджений окупантами у Луганську до 17 років ув'язнення

Фанат футбольного клубу «Зоря», засуджений окупантами в Луганську, відмовився визнати свою провину

Вікторія Овчаренко, мати фаната футбольного клубу «Зоря» Владислава Овчаренка, засудженого окупаційною владою у Луганську до 17 років ув’язнення, просить президента Петра Порошенка і Віктора Медведчука допомогти звільнити її сина. Про це Вікторія сказала в інтерв’ю «Главкому».

«Надіюся, що вищі посадові особи зв’яжуться зі мною. Я б хотіла зі своєю проблемою звернутися до президента. Наскільки я знаю Віктор Медведчук також займається такими питаннями. Я би дуже хотіла, щоби хоча б його помічники зі мною зв’язалися. Від цих людей багато що залежить», сказала вона.

За словами Вікторії, вона вже спілкувалася із радником глави СБУ Юрієм Тандітом, який запевнив її, що її Владислав перебуває у списках на обмін. Окрім того, мати ув’язненого розповіла, що підтримує зв’язок із народним депутатом Іриною Геращенко, листувалися за допомогою sms.

На запитання, чи хотіла би вона приїхати до Києва з Луганська, аби зустрітися з українськими високопосадовцями, пані Вікторія відповіла ствердно. Проте на цей крок наразі зважитися не може, оскільки боїться, що окупаційна влада її не пустить назад. «Чесно вам скажу, що навіть уві сні я за депутатами по Верховній Раді бігала. І вдень, і вночі у мене лише одні думки. Але ж якщо я виїду, назад можу не повернутися. В кращому випадку мене можуть просто не пустити, не кажучи вже про гірше. Окрім того невідомо, чи зможу я взагалі виїхати звідси», - міркує мати Владислава Овчаренка.

Нагадаємо, 25 жовтня цього року Владислава Овчаренка засудили до 17 років суворого режиму за спалення «прапора «ЛНР», обвинувативши у шпіонажі на користь України.

Раніше повідомлялося, що фанатів «Зорі» Владислава Овчаренка, Артема Ахмерова, В'ячеслава Українського і Дмитра Крамаренка окупаційна влада Луганська затримала 10 жовтня 2016 року на території Луганщини, яку контролюють російські бойовики. Згодом стало відомо, що нібито Український і Крамаренко визнали у суді свою провину і їх відпустили із в’язниці. Натомість Овчаренка засудили до 17 років, а Ахмерова до 13 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: