Матіос стверджує, що Клименко скуповував елітну нерухомість і земельні ділянки в Києві, Одесі та Донецьку

Матіос стверджує, що Клименко скуповував елітну нерухомість і земельні ділянки в Києві, Одесі та Донецьку
Заступник генерального прокурора України — головний військовий прокурор Анатолій Матіос

За словами Матіоса, встановлено коло осіб, які до сьогоднішнього дня були в корупційних схемах Клименка

Колишній міністр доходів та зборів Олександр Клименко і його родичі, які були власниками групи компаній «Юнісон» на вкрадені в українського народу кошти скуповували елітну нерухомість і земельні ділянки в Києві, Одесі та Донецьку.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив заступник генерального прокурора України — головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«Група компаній «Юнісон» на заведені з офшорів кошти купила (перераховую те, що ми встановили) 78 елітних квартир в місті Києві, Одесі та Донецьку (в останньому майже весь центр) 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних найелітніших ділянок в Києві та Київській області, Одесі та Донецьку, 23 гіперелітних автомобілі, починаючи від «Бентлі» і закінчуючи іншими елітними коштовними марками, три поверхи торговельного центру «Гулівер» (в ньому сьогодні тривають обшуки —ред.), 1000 залізничних вагонів, які до сьогоднішнього дня приносили дохід Клименку і досі були основним джерелом фінансування медіахолдингу «Вести», - сказав Матіос.

За словами Матіоса, встановлено коло осіб, які до сьогоднішнього дня були у корупційних схемах Клименка. Дехто з них затриманий, в тому числі під час спроби втечі з України.

Як відомо, сьогодні, 14 липня, представники правоохоронних органів проводять 183 обшуки у приміщеннях, що належать Клименку та членам його родини, у тому числі в офісному центрі «Гулівер» у місті Києві, декілька поверхів якого є власністю екс-міністра та членів його родини. За словами Матіоса, військова прокуратура спільно з департаментом захисту Національної поліції та спецпідрозділом КОРД проводить «другу хвилю» реалізації розслідування у справі злочинної організації Януковича - Клименка».

Головний військовий прокурор запевнив, що робота журналістів «Радио Вести», які входять до медіа-холдингу Клименка та групи компаній «Юнісон», не припинилася. Водночас головний редактор газети і сайту «Вести» у коментарі журналістам сказала, що правоохоронці забрали телефони у журналістів видання.

Матіос припускає, що обшуки у справі Клименка триватимуть до пізнього вечора.

У свою чергу, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що силовики заблокували майно екс-міністра на суму $12 млрд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: