Майже 3 млн британців вимагають переголосування референдуму щодо Brexit

Майже 3 млн британців вимагають переголосування референдуму щодо Brexit
aljazeera.com

Для розгляду звернення в парламенті потрібно зібрати 100 тис. підписів.

Понад 2,5 мільйонів британців підписали петицію, розміщену на сайті британського парламенту, з вимогою повторного референдуму.

«Ми, які нижче підписалися, закликаємо уряд її Величності запровадити правило, яке передбачає, якщо за те, щоб залишитися або за те, щоб вийти проголосують менше 60% при явці менше 75% має бути призначений інший референдум», - йдеться в петиції.

.jpg_01
[IMAGE_AUTHOR]undefined[/IMAGE_AUTHOR].jpg_01

Так, за станом на 9:11 неділі за Києвом петицію підписали 2 808 956 осіб. Для того, щоб звернення розглянув уряд необхідно 10 тис. підписів. Для розгляду звернення в парламенті потрібно зібрати 100 тис. підписів.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставку через три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: