Мер Сіетла хоче демонтувати пам'ятник Леніну в місті

Мер Сіетла хоче демонтувати пам'ятник Леніну в місті

Мешканці Сіетла висловили стурбованість через символи ненависті, расизму та жорстокості, зазначив мер міста

Мер американського міста Сіетла Ед Мюррей закликав демонтувати пам'ятник Володимиру Леніну, який стоїть на одній із вулиць міста.

Про це повідомляє Mynorthwest.

У США протягом останнього тижня проходять акції з демонтажу пам'ятників, пов'язаних із расовою сегрегацією. У межах цієї кампанії активісти зруйнували кілька пам'ятників учасникам Громадянської війни, які билися на боці рабовласницького Півдня.

«В останні кілька днів мешканці Сіетла висловили стурбованість і розчарування через символи ненависті, расизму та жорстокості в нашому місті», - сказав він про монументи.

Водночас він заявив, що його слова рівною мірою стосуються й пам'ятників конфедератів, і «статуї засновника авторитарного радянського режиму».

При цьому глава Сіетла підкреслив, що пам'ятники необхідно демонтувати незважаючи на те, що вони знаходяться на приватній території.

РБК нагадує, що статую Леніна до Сіетла зі словацького міста Попрад перевіз американець Льюїс Карпентер, який придбав її як твір мистецтва за $42 тис. У 1995 році її було встановлено на одній із вулиць Сіетла. Відтоді статуя стала однією з визначних пам'яток, якій присвячено різні арт-акції та мистецькі проекти.

Раніше повідомлялося, що жодного пам'ятника вождю світового пролетаріату Володимиру Леніну не залишилося в містах України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: