Меркель пояснила німцям неприйнятність окупації Криму: Це як погодитися з Берлінським муром

Меркель пояснила німцям неприйнятність окупації Криму: Це як погодитися з Берлінським муром

Канцлер Німеччини знову заявила, що російська анексія Криму не може бути прийнята

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не згодна з позицією лідера Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера щодо Криму. Про це вона заявила в інтерв'ю Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.

«Якщо я зараз, наприклад, чую, що російська анексія Криму повинна бути просто прийнята, я запитую: що б сталося, якщо б з нами в НДР обійшлися так само, згідно з гаслом зрозуміло, що Німеччина поділена, нічого не зміниться?», - сказала Меркель.

Таким чином вона прокоментувала заяву лідера вільних демократів, який заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово «загерметизувати» і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою. Також він не погоджувався, що антиросійські санкції можуть бути зняті лише після повного виконання Мінських домовленостей.

Згодом Лінднер прояснив свою позицію щодо покращення відносин з Росією та визнання анексії Криму. Німецький політик розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому стверджує, що визнання анексії півострова є неприйнятним.

Пізніше Лінднер висловився за повернення Росії до Великої сімки за певних умов.

Читайте також статтю «Главкома»: Заплющити очі на Крим. Головний скандал німецьких виборів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: