Меркель з соратниками зустріли новину про свою перемогу з сумними обличчями

Меркель з соратниками зустріли новину про свою перемогу з сумними обличчями

Меркель стримано відреагувала на свою чергову перемогу

Ангела Меркель, лідер блоку «Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз», який прогнозовано здобув перше місце на виборах до Бундестагу у Німеччині, досить стримано відреагувала на свою чергову перемогу. Про це свідчить відео її промови, яку вона виголосила після оприлюднення екзит-полів.

Як повідомляє Deutsche Welle, під час промови канцлерка визнала, що сподівалася на кращий результат партії на цих виборах. Водночас вона заявила, що її політична сила досягла стратегічних цілей на парламентських виборах. За словами Меркель, ХДС/ХСС залишиться найбільшою політсилою у парламенті і отримає мандат від виборців на формування уряду.

Судячи з облич соратників Меркель, які стояли поряд з нею під час промови, вони також сподівалися на кращий результат.

Варто заначити, що появу свого лідера прихильники партії зустріли оплесками і скандуванням «Меркель!».

Відповідно до екзитполів, на виборах перемагає блок «Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз» із 32,5% голосів виборців, СДПН стає другою – у неї близько 20%. Третьою соціологи назвали «Альтернативу для Німеччини» - 13,5%, четвертою – «Вільну демократичну партію» із 10,5%. П’яте і шосте місце згідно з екзитполами – у «Зелених» (9,5%) та «Лівої партії» (9%).

Заступниця голови Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мануела Швезіґ після оприлюднення прогнозів щодо результатів виборів до Бундестагу заявила, що партія піде в опозицію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: