«Ми всі вболіваємо за його успіх»: Обама виступив з промовою після перемоги Трампа

«Ми всі вболіваємо за його успіх»: Обама виступив з промовою після перемоги Трампа
Барак Обама

Чинний президент США заявив, що програш підтримуваного боку виборів завжди сумна подія

Президент США Барак Обама виступив з промовою, в якій він привітав Дональда Трампа з перемогою в президентських виборах. Він вказав на те, що у нього з Трампом є «значні різночитання», проте підкреслив, що вісім років тому, коли його вперше обрали президентом, у нього теж були розбіжності у поглядах з Джорджем Бушем — молодшим, пише РБК.

Однак Обама заявив, що «зараз ми всі вболіваємо за його успіх в об'єднанні і управлінні країни», а «мирна передача влади є одним із наріжних каменів нашої демократії і протягом кількох місяців ми збираємося показати це всьому світу». Говорячи про підсумки виборів, Обама сказав, що «молоді люди, які тільки прийшли в політику, можуть бути збентежені результатами, проте я хочу, щоб ви знали, ви повинні залишатися натхненними і не ставати цинічними».

Чинний президент США заявив, що програш підтримуваного боку виборів завжди сумна подія, однак на наступний день після оголошення результатів потрібно пам'ятати, що «ми одна команда, в першу чергу ми не демократи, не республіканці, а американці і патріоти», тому необхідно намагатися робити все можливе для покращення життя в країні. Обама зізнався, що коли розмовляв з Трампом по телефону, то він підбадьорився. Глава держави заявив, що США потрібні «єдність, відкритість та повага до інститутів».

Нагадаємо, у США завершилося голосування на президентських виборахТрамп набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон уже привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Тим часом радник президента РФ Сергій Глазьєв вважає, що новообраний президент США Дональд Трамп скасує антиросійські санкції. Німеччина ж готується до ускладнення відносин зі США при Трампі.

Читайте також статтю «Главкома» «Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: