Міністр фінансів анонсував новий податок

Міністр фінансів анонсував новий податок

Податок на розподілений прибуток пропонується ввести замість чинного нині податку на прибуток

Міністерство фінансів України розглядає можливість введення податку на розподілений прибуток. Про це повідомив глава Мінфіну Олександр Данилюк в інтерв'ю виданню Дзеркало тижня.Україна.

«Ми працюємо над цим питанням разом з експертами та представниками парламентського комітету. Апріорі я завжди відкритий до нових підходів», - сказав він.

Податок на розподілений прибуток пропонується ввести замість чинного нині податку на прибуток. Надходження від нього постійно скорочуються і у підприємств є цілий ряд можливостей уникати його сплати.

Існують естонська і гонконгська модель податку на розподілений прибуток. У першому випадку до умовно-розподіленою прибутку відносяться всі витрати, які пов'язані з госпдіяльністю компанії.


Вони жорстко контролюється і враховується при розрахунку бази оподаткування для справляння податку на розподілений прибуток. У Гонконзі крім витрат на хоздеятелность допускаються витрати в інтересах акціонерів компанії.

За оцінками експертів, в перший рік ведення нового податку надходження від нього знизяться на 5 млрд грн. в порівнянні з податком на прибуток. У наступні 5 років додаткові надходження складуть 276 млрд грн, повідомляє Мінпром.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: