Міністр соцполітики розповів, як планують провести монетизацію субсидій

Міністр соцполітики розповів, як планують провести монетизацію субсидій

Монетизація субсидій для домогосподарств відбуватиметься у два етапи

У Міністерстві соціальної політики планують провести монетизацію субсидій для домогосподарств у два етапи.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу «112 Україна». 

«Ми плануємо цю роботу у два етапи, - на першому ми плануємо монетизувати субсидії для тих домогосподарств, які мають індивідуальне опалення, тобто використовують газ чи електроенергію для опалення приміщень, -  ми їм плануємо видавати коштами, встановивши серйозну відповідальність за несплату комунальних послуг», - розказав він.

Другий етап буде стосуватися тих, хто отримує субсидії, проживаючи у багатоквартирних будинках, де є централізоване опалення.

«Наступний етап, - видавати тим, хто отримує субсидії, проживаючи у багатоквартирних будинках, де є централізоване опалення. Там, ми вважаємо, повинні бути спецрахунки, з картками, бо якщо, наприклад, ви не платите за житлово-комунальні послуги і у вас індивідуальне опалення, вас виконавець послуги може у будь-який момент просто позбавити цієї послуги. Для того, щоб її поновити, вам треба заплатити», - зазначив міністр.

Рева додав, що у цьому випадку планується запровадити спецрахунок, щоб уникнути випадків, коли через несплату послуг деякими мешканцями багатоквартирних будинків відключають весь будинок.

«Коли ми говоримо про багатоквартирний будинок, якщо ви платите, а ваш сусід ні, не можна його відключити, а вас – ні, це можна відключити весь будинок. Тому тут є проблема. Так от, щоб цієї проблеми не було, - спецрахунок, і людина з цього рахунку матиме право заплатити за певними рахунками кошти за ті комунальні послуги, які вона отримає», - підкреслив міністр.

За його словам, по закінченню сезону, якщо особа розрахувалась і в неї залишились кошти, вона може їх зняти і використати так, як вважає за потрібне.

Раніше Міністерство соціальної політики роз'яснило, що автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів людей буде проведено у травні, а не в квітні.

Нагадаємо, в уряді повідомиляли, що перший етап монетизації субсидій Мінсоцполітики має впровадити у липні 2018 року, всю систему - до кінця року.

«Главком» також інформував, що в Україні з'явиться реєстр осіб, які отримують субсидії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: