Мінкультури РФ запропонувало пускати в кіно і театри за паспортом

Мінкультури РФ запропонувало пускати в кіно і театри за паспортом

Підлітків проситимуть показувати паспорт перед кіносеансом та виставою

Міністерство культури РФ розробило поправки в законодавство, за якими доступ глядачів на концерти і фільми, віднесені до категорії «18+», буде здійснюватися тільки після пред'явлення паспорта. Про це пише «Медуза».

Законопроект спрямований на розгляд в уряд і в найближчим часом буде внесений до Держдуми. Про це повідомила директор нормативно-правового департаменту Мінкультури Наталія Ромашова.

Існуюча вікова межа художніх творів, заявила Ромашова, носить попереджувальний характер. Мінкультури пропонує доповнити існуючий механізм забороною на допуск глядачів на заходи, які не рекомендовані для їх вікової категорії.

Для того, щоб організатори заходів могли відстежувати виконання заборони, «ми даємо право організаторам або контролерам, які контролюють прохід на заходи, перевіряти посвідчення».

«Ми пропонуємо ввести аналогічні норми, які були введені в законодавстві про обіг алкогольної і тютюнової продукції», - сказала Ромашова.

Вікова класифікація інформаційної продукції була введена в Росії в 2012 році в рамках закону «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку».

Інформаційна продукція, до якої відносяться, в числі іншого, вистави та концерти, ділиться на п'ять категорій - від «0» до «18».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: