Мінприроди та ОБСЄ перевірять екологію Донбасу

Мінприроди та ОБСЄ перевірять екологію Донбасу
Вкрай складною у регіоні залишається ситуація щодо стану та якості води

Донецька адміністрація запускає проект автоматизованої системи моніторингу розповсюдження забруднення

Міністерство екології та природних ресурсів України разом з ОБСЄ проведе інвентаризацію об'єктів у Донецькій та Луганській областях, що несуть екологічну та техногенну загрозу.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у Facebook

«Мінприроди вже домовилося з ОБСЄ, і розпочало проект з інвентаризації об'єктів, що несуть екологічну та техногенну загрозу на території Донецької та Луганської областей», - написав Семерак, додавши, що в неділю їде на Донеччину.

Зараз, за його словами, питання №1 - це відновлення постійного екологічного моніторингу на цих територіях. 

«Вкрай складною у регіоні залишається ситуація щодо стану та якості води. Із 113 водозаборів підземних вод близько півсотні – забруднені», - зазначив міністр.

Він повідомив, що Донецька адміністрація запускає проект автоматизованої системи моніторингу розповсюдження забруднення.

І одним із важливих об’єктів, які Семерак планує відвідати, буде якраз пост автоматизованої системи моніторингу стану довкілля у Краматорську.

Нагадаємо, декілька днів тому  віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що екологічна ситуація на Донбасі близька до катастрофи.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука також вважає, що через екологічну ситуацію на Донбасі люди не зможуть там жити протягом 10 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: