Мінсоцполітики пояснило пенсіонерам, чому у них мізерні пенсії

Мінсоцполітики пояснило пенсіонерам, чому у них мізерні пенсії

У міністерстві порадили пенсіонерам користуватися субсидіями

Українські пенсіонери отримують мізерні пенсії через низький рівень офіційних доходів та тіньову економіку (зайнятість).

Про це заявили у Міністерстві соціальної політики України.

«Насправді, розмір пенсій повністю відповідає рівню офіційних доходів населення. По-перше, рівень доходів прямо впливає на розмір відрахувань до Пенсійного фонду та виплату пенсій сьогоднішнім пенсіонерам. По-друге, він так само впливає на розмір майбутньої пенсії тих, хто сплачує ці внески сьогодні. Тобто, мізерні пенсії є прямим наслідком мізерних офіційних доходів», - зауважили у міністерстві.

Як пояснили у відомстві, внески до пенсійної системи сплачуються лише з декларованої частини заробітку, а тіньовий ринок не бере участі в пенсійній програмі, при цьому, він складає близько 30% економіки України.

«Підвищити пенсії можна, якщо збільшити офіційні доходи населення через зростання зарплат та провівши детінізацію економіки», - наголосили у Мінсоцполітики, погодившись, що на мінімальну пенсію в Україні без державної підтримки прожити неможливо.

У міністерстві порадили сьогоднішнім пенсіонерам повною мірою використовувати усю державну підтримку, на яку вони мають законне право – зокрема, субсидії на комуналку та допомогу від місцевих органів влади.

Раніше повідомлялося, що звільнений з полону вчений Ігор Козловський заявив, що йому припинили платити пенсію через «абсурдну постанову».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: