Мінюст готовий напрацювати «новий формат» замість АТО

Мінюст готовий напрацювати «новий формат» замість АТО
Міністр юстиції Павло Петренко

Якщо буде доручення РНБО, Мінюст напрацює відповідні законодавчі пропозиції, як відповіді на нові виклики гібридної війни

Міністерство юстиції України готове працювати над розробкою нового законодавства для протидії гібридній війні з Росією за дорученням Ради національної безпеки і оборони України. Про це журналістам заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

«Якщо мова йде про заяву секретаря РНБО, якщо буде відповідне доручення РНБО, то ми як Міністерство юстиції включимося в робочу групу, яка напрацює відповідні законодавчі пропозиції, як відповіді на нові виклики гібридної війни, яка фактично зараз триває в Україні»,- сказав Петренко.

За його словами, законодавство і міжнародні акти, які регулюють класичні військові конфлікти або суміжні конфлікти» «не відповідають тим реаліям, які є в Україні».

«Якщо потрібні зміни до законодавства, то ми як Міністерство юстиції готові включитися і такі зміни напрацювати спільно з колегами»,- сказав Петренко.

Він зазначив, що пропозиції спочатку напрацьовуватимуться у вузькому експертному колі і в майбутньому можуть стати основою «або законів нових, або можливо рішень уряду чи РНБО».

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. Він заявив про необхідність прийняття уточненого законопроекту «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей».

Читайте також матеріал «Главкома» Загадка від Турчинова. Чим замінять АТО?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: