Мітингувальники під Радою вимагають відставки глави НБУ Гонтаревої

Мітингувальники під Радою вимагають відставки глави НБУ Гонтаревої

Мітингувальники зачитали свій меморандум про об'єднання і озвучили свої вимоги до влади

Під Верховною Радою триває спільна акція вкладників та позичальників українських банків. У рамках заходу вони збирають підписи за відставку глави Нацбанку по всій Україні. На мітингу присутні представники збанкрутілих банків з усіх регіонів, а також іпотечні позичальники, які просять вирішити їхню проблему вже майже три роки і перерахувати їхні кредити в гривні, щоб не залишитися на вулиці і не втратити своє єдине житло.

Мітингувальники зачитали свій меморандум про об'єднання, озвучили свої вимоги до влади і оголосили старт всеукраїнської акції зі збору підписів за відставку Валерії Гонтаревої.
За словами одного з лідерів Координаційного комітету ошуканих вкладників і позичальників Юлії Сало, учасники акції також хотіли поставити агітаційний намет, однак правоохоронці не дозволили їм цього зробити.

Зараз на площі перед Верховною Радою виступають представники регіональних об'єднань вкладників і позичальників банків. Також тут відбудеться флеш-моб, який демонструє ставлення влади до прав людей.

3_05

Як повідомлялося, акцію «Народний імпічмент» ініційовано Координаційним комітетом ошуканих вкладників і позичальників. Мітингувальники вимагають від влади законодавчо захистити їхні права, а також відправити у відставку главу НБУ Валерію Гонтареву, діяльність якої призвела до знецінення гривні, масового банкрутства банків і втрати мільйонами людей своїх вкладів і заощаджень. На їхню думку, Гонтареву на посаді глави Нацбанку необхідно терміново замінити на фахівця з незаплямованою репутацією, який не залежить від політичних сил і здатний вирішити поточні проблеми банківської системи загалом і ошуканих людей зокрема.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: