Moody's покращило прогноз для українських банків

Moody's покращило прогноз для українських банків

Але відновлення економіки не знизить рівень проблемних кредитів

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service змінило прогноз для банківської системи України з «негативного» на «стабільний».
«Зміна прогнозу відображає нашу думку про те, що економіка почне виходити з глибокого спаду в найближчі 12-18 місяців, що дозволить зупинити подальше погіршення якості активів», - повідомляється на сайті агентства.
За оцінками Moody's, поліпшення умов фінансування стимулюватиме кредитування, а стабілізація національної валюти, що спостерігається останнім часом, сприятиме платоспроможності банків.
Як відзначається в повідомленні, «стабільний» прогноз відображає обмежені ризики рефінансування для банків, оскільки майбутні боргові платежі за графіком тепер керовані.
Moody's вважає, що українські банки нагромадили ліквідність, яка станом на кінець року 2015 року перебувала на достатньому рівні, покриваючи 84% транскордонних платежів із обслуговування боргу до погашення в 2016 році.
Водночас, агентство відзначає, що відновлення економіки не знизить рівень проблемних кредитів, який становить 45% загального кредитного портфеля, та внаслідок втрати за кредитами залишатиметься високим.
Джерело: УНІАН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: