Москва пообіцяла на тиждень встановити перемир'я на Донбасі - Штайнмаєр

Москва пообіцяла на тиждень встановити перемир'я на Донбасі - Штайнмаєр

У Путіна пообіцяли від 15 вересня тиждень зберігати режим тиші

Міністри закордонних справ Німеччини та Франції приїхали сьогодні у Київ з обіцянкою від Росії встановити режим перемир'я на тиждень від 15 вересня. Про це міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр повідомив по завершенні зустрічі з Президентом України Петром Порошенком та міністром закордонних справ Франції Жан-Марком Еро в Києві.

«Ми сьогодні приїхали сюди з обіцянкою від Москви, що сьогодні опівночі вступить в силу припинення вогню на тиждень. Україна зі свого боку сказала, що дотримуватиметься цього припинення вогню, і якщо обидві сторони будуть дотримуватися і якщо довше ніж тиждень, то з'явиться справжній шанс. І буде можливість досягнути подальшого розмежування військ. Ми сподіваємось, що наступного вівторка на засіданні Тристоронньої контактної групи про це буде досягнуто домовленість»,- сказав він.

Нагадаємо, 13 вересня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров обговорив зі своїм німецьким колегою Франком Вальтером Штайнмаєром встановлення режиму тиші на Донбасі.

Як повідомили у МЗС РФ, під час розмови Лавров повідомив, що на прохання Берліна російське керівництво звернулося до «ДНР» і «ЛНР» забезпечити припинення вогню на лінії зіткнення на Донбасі. У зв’язку з цим привітав заяву ватажків терористів Захарченка та .Плотницького, що «ДНР» і «ЛНР» в ніч з 14 на 15 вересня в односторонньому порядку встановлюють режим тиші.

Нагадаємо, Порошенко зустрівся із міністрами закордонних справ Німеччини і Франції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: