Мусіяка звинуватив Банкову в нехтуванні Конституцією

Мусіяка звинуватив Банкову в нехтуванні Конституцією
Заступник голови Конституційної комісії у Верховній Раді Віктор Мусіяка

Нардеп пропонує провести ревізю Конституцї України

Заступник голови Конституційної комісії у Верховній Раді Віктор Мусіяка вважає, що в Адміністрації президента нехтують  Основним законом держави. Про це він заявив в коментарі «Главкому». Отже, на його думку, справа не в недосконалості нинішньої Конституції, а в небажанні її виконувати.

«У нас часто повторюють ту саму дурню, що є якийсь дуалізм влади. Ніякого дуалізму в Конституції нема – в 2004 році достатньо чітко було розподілено повноваження виконавчої влади, але президенти постійно лізуть у цю сферу. Проте це просто антиконституційно». – вважає нардеп.

Мусіяка нагадав, що у законі, наприклад, написано, що голову НКРЕКП призначає президент, але цього немає в повноваженнях президента в 106-й статті Конституції. Все, що стосується виконавчої влади, має бути в повноваженнях Кабміну.

«І Яценюк, коли був прем’єром, міг руба поставити питання, що є сфери виконавчої влади, на які абсолютно неконституційно зазіхає президент. За парламентсько-президентської системи саме виконавча влада має бути центральною. А у нас Конституція живе своїм життям, а реальність – за межами конституційних вимог», - підкреслив депутат.

Мусіяка визнає, що не все в нинішній Конституції органічно і, можливо, треба провести ревізію, але це мають робити фахівці з різних сфер.

Читайте також статтю: Віктор Мусіяка: Недоторканність депутатів має бути, як у суддів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: