МЗС Білорусі ігнорує ноти України про затримання Павла Гриба

МЗС Білорусі ігнорує ноти України про затримання Павла Гриба
Українець Павло Гриб у російському суді

Україна направляла Білорусі ноти наприкінці серпня та у середині вересня

Міністерство закордонних справ Білорусі не відповіло на ноти України про обставини затримання російськими силовиками 19-річного українця Павла Гриба в Гомелі.

Про це йдеться у відповіді Міністерства закордонних справ на запит «Українських новин».

Після отримання від Ігоря Гриба інформації про зникнення на території Білорусі його сина Павла посольство України в Білорусі 28 серпня направило в МЗС Білорусі ноту з проханням надати інформацію про обставини зникнення українця.

20 вересня в МЗС Білорусі було спрямовано ноту з проханням прискорити надання інформації про обставини затримання Гриба.

«На сьогодні посольство України в Республіці Білорусь і МЗС України не отримали відповіді або офіційного роз'яснення щодо цього питання», - йдеться у відповіді.

Вчора стало відомо, що батькам арештованого українця Павла Гриба, який перебуває у краснодарському СІЗО, не дозволили зустрітись із сином.

Нагадаємо, 18 жовтня росіяни влаштували судилище над викраденим в Білорусі та вивезеним до Росії Павлом Грибом. Його залишили в СІЗО під вартою ще майже на три місяці. 

За зверненням Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, 23 жовтня 2017 року відбудеться зустріч консула з незаконно утриманним в СІЗО Краснодару Павлом Грибом.

Російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня (на наступний день після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката. Білоруська сторона тільки 31 серпня підтвердила факт перетину кордону при в'їзді в Білорусь 24 серпня. Представники захисту приїхали в слідчий ізолятор ФСБ в Краснодарі, де перебуває Павло Гриб, однак їх до затриманого не пустили.

13 вересня повідомлялося, що російські ЗМІ заявили про арешт Гриба суд Краснодара на два місяці. Російський адвокат Андрій Сабінін, який захищає утримуваного в Росії українця, зазначив, що рішення про арешт хлопця до 17 жовтня було заочним. Сам Павло Гриб заявив, що не отримує призначені йому ліки і турбується про своє здоров'я.

Раніше ЄСПЛ зажадав від РФ висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба. Також він запропонував відправити до СІЗО своїх лікарів. 11 жовтня українська сторона відправила лікарів до затриманого українцю, не дочекавшись дозволу РФ. Однак російська сторона так і не допустила їх до Павла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: