МЗС сподівається на завершення розслідування справи МН17 навесні 2017-го

МЗС сподівається на завершення розслідування справи МН17 навесні 2017-го
Бойовик на уламках MH17

Клімкін назвав два можливих варіанти притягнення винних до відповідальності

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив сподівання, що результати розслідування катастрофи літака рейсу МН17 «Малайзійських авіаліній» на Донбасі буде представлено навесні 2017 року. Про це він заявив в ефірі телеканала «24».

«Я сподіваюся, що розслідування наступного року буде завершено. Можливо, навесні, можливо, трохи пізніше. І у нас будуть остаточні результати», – сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що є два можливих варіанти притягнення винних до відповідальності: міжнародний трибунал і суд національної юрисдикції, і в обох варіантах українська сторона вже має опрацьовану юридичну процедуру.

Нагадаємо, наприкінці вересня міжнародна слідча комісія оприлюднила доповідь, яка фактично дозволяє стверджувати, що провина за збитий малайзійський «Боїнг» над Донбасом лежить на Росії.

З подробицями розслідування можна ознайомитися за цим посиланням.

Рейс MH17 авіаліній Малайзії вилетів з Амстердама 17 липня 2014 року. Літак прямував до малайзійської столиці – Куала-Лумпура. На борту Boeing 777 перебувало 283 пасажири і 15 членів екіпажу.

Літак було збито за 40 кілометрів від українсько-російського кордону, неподалік від міста Торез, Донецька область. Ніхто з тих, хто перебував на борту лайнера, не вижив.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: