МЗС України дало рекомендації громадянам, що перебувають у Ніцці

МЗС України дало рекомендації громадянам, що перебувають у Ніцці

МЗС рекомендує українцям, що перебувають у Ніцці, у зв’язку зі скоєним терактом виконувати розпорядження компетентних органів Франції та не залишати приміщень без нагальної необхідності

У зв’язку зі скоєнням терористичного акту під час святкування національного свята Франції у Ніцці Міністерство закордонних справ України звертається до всіх громадян, які перебувають у цьому місті, виконувати розпорядження компетентних органів Французької Республіки та не залишати приміщень без нагальної необхідності. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Відомство інформує, що вище державне керівництво Франції має намір продовжити на наступні три місяці дію надзвичайного стану на всій території континентальної Франції та острові Корсика, що мав завершитися 26 липня ц.р. Очікується, що відповідний закон буде ухвалений у вівторок, 19 липня ц.р.

Режим надзвичайного стану передбачає посилений прикордонний та митний контроль на всіх кордонах Франції, певні обмеження прав і свобод громадян у частині проведення масових зібрань та відвідання окремих місць, а також надання дозволу правоохоронним органам на здійснення адміністративних обшуків. Водночас, Шенгенське законодавство продовжує діяти без обмежень на території Франції.

З огляду на вказане, МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити поїздку до Франції, мати при собі, разом з дійсним паспортом та документом, що дає право в’їзду до цієї країни (віза, посвідка на проживання тощо), підтвердження мети перебування у Франції.

Громадянам України на території Франції рекомендується виявляти підвищену пильність та обачність під час відвідання місць релігійного культу, відомих історичних пам’яток, місць масового скупчення людей, чітко виконувати всі вказівки і рекомендації сил безпеки та місцевої влади, бути готовими до перевірки документів та особистого контролю представниками правоохоронних органів, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України у Франції за номером телефону: +33-143-06-07-37, e-mail: [email protected], або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, e-mail: [email protected]. Упродовж найближчих декількох днів діятиме додаткова "гарячі лінія" МЗС +38-044-238-17-77 для отримання повідомлень про громадян, які постраждали у Ніцці

Нагадаємо, 14 липня у Ніцці після салюту з нагоди національного свята вантажівка в'їхала у натовп людей, що поверталися додому. Водій вантажівки також відкрив вогонь по людях.

Внаслідок атаки, яку французька влада назвала терактом, загинули 84 людини. Ще 60 отримали поранення, стан 18 людей критичний.

Серед загиблих є українець, на даний момент відомо вже про двох поранених громадян України.

За свідченням очевидців, вантажівка на високій швидкості 2 км їхала через натовп перш ніж зупинилася.

Французька поліція поки не знайшла спільників терориста.

Також відомо, що після теракту до лікарень потрапили 54 дитини. ЗМІ повідомляють про щонайменше 10 загиблих дітей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: