На 50% виборчих дільниць Дніпропетровщини були процедурні порушення – «Опора»

На 50% виборчих дільниць Дніпропетровщини були процедурні порушення – «Опора»

На Дніпропетровщині спостерігачі у день виборів склали більше 20 актів про порушення, до поліції подано три заяви

На 50% виборчих дільниць Дніпропетровщини, де працювали спостерігачі громадянської мережі «Опора», у неділю були зафіксовані процедурні порушення. Про це Радіо Свобода повідомив координатор Громадянської мережі «Опори» в області Вадим Головченко за підсумками дня голосування.

За його словами, серед процедурних порушень найпоширенішими були брак кабінок та скриньок для голосування, несвоєчасне вивішування рішень дільничних виборчих комісій, неведення протоколів засідань комісій тощо. Але такі порушення не вплинуть на результати голосування, додав Головченко.

«За підготовку своїх членів комісій відповідають кандидати, політичні партії, а також селищні виборчі комісії, які повинні організувати з ними навчання. Це певна проблема, вона повторюється. Самі партії та кандидати більше звертають увагу на мобілізацію свого виборця, а не на підготовку членів комісій, і від цього страждає якість виборчого процесу», – зазначив Вадим Головченко.

Водночас він відзначив позитивний момент технічної підготовки дільниць: у деяких селах члени комісій з власної ініціативи організували спеціальні місця для голосування людей з інвалідністю – ширші кабінки для заїзду візків, нижчі столики тощо.

Загалом, як поінформував координатор «Опори», на Дніпропетровщині спостерігачі у день виборів склали більше 20 актів про порушення, до поліції подано три заяви.

18 грудня у Дніпропетровській області проходили вибори у 15 об’єднаних територіальних громадах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: