На Банковій повернулися до ідей Азарова - політолог

На Банковій повернулися до ідей Азарова - політолог
Фото з відкритих джерел

Звинувачення у всіх проблемах «попередників" у чинної влади може не пройти - Віктор Небоженко

Президент України Петро Порошенко має намір перекласти відповідальність за погіршення соціально-економічної ситуації в країні на партію «Народний фронт», одночасно використовуючи депутатів цієї фракції для ухвалення потрібних йому законів.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це заявив директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, коментуючи темник Адміністрації Президента, що напередодні потрапив до мережі.
«Там багато цікавого - від Іловайська до тарифів та діяльності Гройсмана. Варто звернути увагу на поки що непомітний політичний поворот, який робить президент Порошенко. У темнику пропонується перекласти відповідальність за соціально-економічну ситуацію в країні з чинного прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на попереднього - Арсенія Яценюка»- зазначив експерт.

На його думку, ця гра авторів темників є доволі ризикованою. «Політтехнології АП повернулися до ідеї Миколи Азарова про те, що у всьому винні «попередники», а не ті, хто перебуває при », - уточнив Небоженко.

За його словами, другою ідеєю Банкової є пропозиція активно використовувати у ВР депутатів «Народного фронту». «Це цинічно, але ефективно. Однак таким чином можна втратити останніх партнерів блоку Петра Порошенка - депутатів «Народного фронту». Опора лише на прокремлівські групи у Верховній Раді великого ефекту не дасть», - підкреслив експерт.
«Іншими словами, подвійне використання «Народного фронту» - це реальне протиріччя. З одного боку, дискредитація колишнього голови уряду Яценюка, з іншої - використання депутатів «Народного фронту» в парламентській більшості», - заявив Небоженко.
«Навряд чи депутати НФ терпітимуть таке ставлення до себе. Президент може втратити політичних партнерів, а ворогів у нього і так достатньо. Петро Порошенко в середині своєї президентської каденції може залишитися наодинці, як це неодноразово бувало з попередниками», - підсумував політолог.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: