На Грибовицькому сміттєзвалищі можливий новий зсув

На Грибовицькому сміттєзвалищі можливий новий зсув
explorer.lviv.ua

Тимчасово пошукові роботи призупинено

На Львівщині через загрозу виникнення зсуву сміття рятувальники призупинили пошуково-рятувальні роботи однієї людини із залученням важкої техніки на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це повідомляє прес-служба Державної Служби України з надзвичайних ситуацій. 

"Львівським ДП "Західгеодезкартографія" здійснюються інструментальні спостереження за рухом відкосу сміттєзвалища зі сторони проведення пошукових робіт", - повідомили у відомстві. Під завалами залишається одна людина.

Загалом від початку проведення робіт вже пересипано 51 457 кубометрів сміття. Обстежено площу близько 12 262 квадратних метрів.

Координацію робіт здійснює штаб на чолі з начальником Головного управління ДСНС у Львівській області.

Нагадаємо, 30 травня о 15:20 у Жовківському районі Львівської області на території полігону твердих побутових відходів (Грибовицьке сміттєзвалище) після завершення гасіння масштабної пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Їхні тіла було знайдено під завалами 31 травня.

Також пропав працівник львівського комунального підприємства «Збиранка», яке займається експлуатацією міського сміттєзвалища. Його пошуки тривають.

За даним фактом відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що причиною масштабної пожежі на території Грибовицького сміттєзвалища може бути підпал.

Днями відбулося позачергове засідання сесії Великогрибовицької сільської ради, на якій було прийнято рішення про повне закриття Грибовицького сміттєзвалища з 1 червня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: