На Грибовицькому сміттєзвалищі очікується ще один зсув

На Грибовицькому сміттєзвалищі очікується ще один зсув

У тріщині, що утворилася, триває пожежа невеликими вогнищами

На Грибовицькому сміттєзвалищі у Львівській області прогнозують новий зсув, розміри і обсяги якого наразі точно визначити неможливо. Про це повідомив журналістам начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський.
«Зсув буде, тільки коли це станеться, я сказати не можу... Ми залучали вчених, але вони також поки що не можуть дати відповідь», - сказав він.
За словами Дмитровського, на звалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Крім того, вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м. Тому комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення призупинити пошуки зниклого еколога у зв'язку з великим ризиком для рятувальників і загрозою нового зсуву.
Крім того, в щілині триває пожежа невеликими вогнищами й наразі пожежні не допускають збільшення площі горіння, але повністю загасити не можуть. «Ми не можемо ліквідувати пожежу в тому місці, де існує загроза обвалу. Тому наше завдання - не допустити, щоб вогонь розширював свою площу. Де можна ліквідувати загоряння, ми гасимо. Але є місця, де горить, зокрема, в тріщині, то туди ми людей не спрямовуємо», - сказав Дмитровський.
Він не зміг сказати, яка площа охоплена вогнем, оскільки на поверхні видно кілька невеликих вогнищ, а головний осередок у глибині сміття.
За словами Дмитровського, вимірювання свідчать, що температура всередині звалища сягає 360 градусів за Цельсієм.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: