На кінофестивалі в Одесі акторка Зюбіна вийшла у сукні із закликом звільнити Сенцова

На кінофестивалі в Одесі акторка Зюбіна вийшла у сукні із закликом звільнити Сенцова
Акторка Зюбіна вийшла у сукні із закликом звільнити Сенцова

Зюбіна зазначила, що багато іноземних кінодіячів знають про ситуацію із Сенцовим

Українська акторка театру та кіно Римма Зюбіна прийшла на червону доріжку у сукні із закликом звільнити політв'язня Кремля українського режисера Олега Сенцова.

Акторка розповіла що знайома із Сенцовим і завжди використовує майданчики кінофестивалів для того, щоб заявити про його незаконне ув'язнення.

Дизайнер сукні — Гоша Альтшулер.

83d8d634f7bd8d937738c85021c9b8ae

Зюбіна також додала, що багато іноземних кінодіячів знають про ситуацію із українським режисером, часто про це згадують на обговореннях та дискусіях, а деякі українські колеги навпаки не знають.

Нагадаємо, голлівудська акторка Меріл Стріп підтримала українського режисера Олега Сенцова. Триразова володарка Оскара погодилася долучитися до кампанії ПЕН-центру зі звільнення режисера.

Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням терористичної діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

Читайте також: На Одеському міжнародному кінофестивалі оголосили переможців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: