На Полтавщині посадовець будінспекції влаштував «бізнес» на реєстрації декларацій

На Полтавщині посадовець будінспекції влаштував «бізнес» на реєстрації декларацій

Посадовець систематично отримував гроші з фізичних та юридичних осіб за реєстрацію декларації про початок будівництва та про готовність об’єктів до експлуатації

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили у хабарництві керівника департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Полтавській області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.
«Правоохоронці встановили, що чиновник для отримання «замовлень» створив мережу посередників з колишніх держслужбовців, які працювали у сфері надання та оформлення документів у містобудівній діяльності. Через них посадовець систематично отримував гроші з фізичних та юридичних осіб за реєстрацію декларації про початок будівництва та про готовність об’єктів до експлуатації», – йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали керівника департаменту разом із посередником, яким виявився колишній заступник начальника одного з управлінь Полтавської ОДА, у кав’ярні в обласному центрі. Зловмисники отримували 13 тисяч гривень від місцевого жителя за реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

Викриттю протиправного механізму сприяли працівники сектора з питань запобігання та виявлення корупції Державної архітектурно-будівельної інспекції України. На сьогодні ініційовано перевірку понад 900 декларацій, зареєстрованих протягом 2016 року.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: