На виборчу дільницю Трампа прийшли оголені жінки

На виборчу дільницю Трампа прийшли оголені жінки

Жінки вигукували критичні щодо Трампа гасла

У США дві напівголі жінки влаштували акцію протесту на виборчій дільниці у Нью-Йорку, де голосує кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп. Протест відбувся за кілька годин до того, як Трамп прийшов голосувати.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Учасниці протесту, члени американського відділку феміністського жіночого руху «Фемен», започаткованого свого часу в Україні, вигукували критичні щодо Трампа гасла. Їх затримала поліція.

За законами США і штату Нью-Йорк, акції за чи проти кандидатів на виборчих дільницях чи безпосередньо біля них вважаються злочином. Поліція заявила, що висунула жінкам відповідні звинувачення.

для перегляду результатів голосування на президентських виборах у США натисніть на зображення

Дональд Трамп у перебігу виборчої кампанії багато разів виступав із принизливими чи й непристойними заявами стосовно жінок. Але він відкидає звинувачення критиків у женоненависництві чи сексизмі.

У вівторок у США відбуваються вибори президента. Ще одна з двох провідних кандидатів – висуванець Демократичної партії Гілларі Клінтон. 

Нагадаємо, Трамп, на противагу своїй суперниці, неодноразово висловлював свої проросійські погляди. Колишній директор Центрального розвідувального управління США Майкл Хайден вважає, що Трамп – «корисний дурник, така собі наївна людина, якою маніпулює Москва». На думку екс-керівника ЦРУ, Кремль «таємно зневажає» кандидата від республіканців, але з радістю приймає і використовує його підтримку. Хайден зазначає, що між двома політиками завжди був загальний «авторитарний аккорд».

Тим часом колишній посол США в Росії Майкл МакФол вважає, що в разі перемоги Гілларі Клінтон на президентських виборах у США в її адміністрації будуть активно обговорювати можливості постачання Україні летальної зброї. При цьому МакФол закликав Росію односторонньо піти на деескалацію конфлікту в Україні, щоб не доводити до можливого постачання Україні озброєнь.

Як відомо, Кремль намагається вплинути на результати виборів у США. Зокрема, розвідка США переконана, що за останніми кібератаками на системи електронного листування осіб та установ у США, включно зі зламами е-мейлів політичних організацій, стоїть уряд Росії. Голова підкомітету з кібербезпеки в Сенаті США Корі Гарднер виступив з ініціативою ввести санкції проти РФ за хакерські атаки, котрі, як встановили у Вашингтоні, було здійснено, аби вплинути на виборчий процес. Мета Росії, за даними розвідки США, - не лише підвищити популярність Трамп за рахунок погіршення іміджу Клінтон, а й завда удару по політичній системі США. Тим часом глава МЗС РФ Сергій Лавров переконує: враження про те, що Росія втручається у вибори президента США, складається у американців штучно. «З реально важливих питань для американських виборців кандидатам на пост президента США сказати особливо нічого, якщо Росію перетворюють на головну тему дискусій. Просто мене це вражає», - зазначив він.

Тим часом удару зазнав не лише імідж Клінтон (після опублікування листів), а й Трампа, який потрапив у секс-скандал. Спершу у ЗМІ з’явились записи із сексистськими висловлюваннями Трампа. Після цього низка жінок звинуватили політика у домаганнях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: