НАБУ затримало колишнього топ-менеджера «Електроважмашу» за розкрадання 37 млн грн

НАБУ затримало колишнього топ-менеджера «Електроважмашу» за розкрадання 37 млн грн

Чиновник зі спільниками продали електродвигун постійного струмуфактично за собівартістю (1,39 млн грн) з подальшим перепродажем його за ринковою ціною в Республіку Казахстан за суму понад 3 млн дол.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали екс-заступника директора зі стратегії та маркетингу ДП «Електроважмаш». Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

Як зазначається, екс-чиновника підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («Зловживання службовою особою службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки»).

Ще одній особі (керівнику двох комерційних підприємств, задіяних у схемі заволодіння державними коштами) повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Зараз встановлюється його місцезнаходження.

Під час досудового розслідування детективи НАБУ викрили схему, згідно з якою службові особи ДП «Завод «Електроважмаш» за попередньою змовою з керівниками двох підставних компаній («прокладок») у період 2014-2015 років продали електродвигун постійного струму «ПБК 380/80-2.25УХЛ4» фактично за собівартістю (1,39 млн грн) з подальшим перепродажем його за ринковою ціною в Республіку Казахстан за суму понад 3 млн дол. США.

Внаслідок реалізації злочинного умислу державне підприємство зазнало збитків на суму 37,2 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів. Досудове розслідування триває, вживаються заходи для встановлення інших можливих співучасників злочину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: