Нардеп від БПП викупив 7 квартир у бухгалтерки Луценка

Нардеп від БПП викупив 7 квартир у бухгалтерки Луценка
Гліб Загорій

Загорій купив квартири, власницею яких була бухгалтер ТОВ «Українські новітні телекомунікації», що належало родині Луценків

17 жовтня народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Гліб Загорій придбав 8 приміщень у Світлани Риженко, колишньої бізнес-партнерки родини генпрокурора Юрія Луценка. Про це свідчать дані реєстру нерухомості.

Йдеться про 7 квартир і одне нежиле приміщення у будинку по вул. Еспланадній, 32, літ «В» у Печерському районі Києва. У вересні цього року весь будинок продавався за $5,3 млн.

25_01

Разом із тим у розпорядженні «Наших грошей» є витяг станом на 7.09.2016 р., згідно з яким власницею цієї нерухомості була Світлана Риженко, 67-річна жінка, яка мешкає в селі Зазим’я Київської області.

Ці приміщення здавало в оренду ТОВ «Бізнес-центр «Лотос», власником якого є Олександр Луценко – син генпрокурора. Раніше Риженко підтвердила, що володіє квартирами на Еспланадній.

Риженко придбала нерухомість на Печерську у 2009 році. В інтерв’ю «Нашим грошам» жінка не змогла переконливо пояснити звідки взяла кошти на придбання. Вона розповіла, що була бухгалтером ТОВ «Українські новітні телекомунікації», що належало родині Луценків, а перед тим працювала в Антимонопольному комітеті, де тоді також працювала дружина нинішнього генпрокурора Ірина Луценко.

Новий власник квартир, Гліб Загорій, є власником фармацевтичної компанії «Дарниця». Вважає себе другом Юрія Луценка. У фракції БПП входить в неформальну «групу Третьякова». До цієї ж групи входить і дружина Генерального прокурора народний депутат Ірина Луценко.

26

Нагадаємо, 24 жовтня, через тиждень після продажу нерухомості Загорію Юрій Луценко заявив, що його родина не має стосунку до будинку.

«Офіційно заявляю: ніяким будинком у Києві ні я, ні члени моєї родини не володіють… Електронну декларацію заповнюю і здам вчасно», – написав він у Facebook.

Станом на сьогодні декларація Гліба Загорія ще не опублікована.

Довідка. Відповідно до Закону про запобігання корупції, у разі суттєвої зміни в майновому стані декларант зобов’язаний у 10-денний строк повідомити про це Національне агентство з питань запобігання корупції. Йдеться про придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня відповідного року.

У такому повідомленні має бути  повідомлено у кого і за якою ціною було придбане майно. Тобто  НАЗК має отримати таке повідомлення від Гліба Загорія до 27 жовтня.

Як повідомлялося, нардеп Сергій Лещенко заявив, що генпрокурор Луценко оформив будинок на підставну особу. «Чинний генпрокурор (у нього оформлено все на бухгалтерку його дружини) є власником величезного будинку в центрі міста», - сказав Лещенко.

Водночас і раніше ЗМІ повідомляли про те, що Луценко оформив свою нерухомість на підставну особу.  Зокрема, бухгалтерці дружини Юрія Луценка належить чотириповерхівка в центрі Києва, що приносить дохід сину генпрокурора. Нині вона – пенсіонерка, зареєстрована як фізособа-підприємець, яка має серед видів діяльності передачу нерухомості в оренду. Вона - власниця восьми приміщень (6 квартир і 2 – нежилих приміщення) в одному будинку на Печерську по вул. Еспланадна, 32-В. Це чотириповерховий цегляний будинок, зведений у 1917 році. Окрім апартаментів Риженко там є ще дві квартири, які належать іншим підставним особам.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: