НАТО підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас

НАТО підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас
Миротворча місія ООН

Столтенберг зазначив, що за розташування миротворців на всій території конфлікту

НАТО підтримує ідею розташування миротворчої місії ООН на сході України на всій території конфлікту, включно з непідконтрольною нині Києву ділянкою українсько-російського кордону. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Ми підтримуємо всі ідеї і пропозиції, що можуть допомогти втілити мінські домовленості, дотримуватися припинення вогню, відвести важкі озброєння», – сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода.

Така вимога про роботу можливої миротворчої місії ООН на всій окупованій території українського Донбасу, і в першу чергу на цій ділянці кордону з Росією, є обов’язковою умовою Києва до такої місії. Її також підтримують західні союзники України.

Нагадаємо, президент Порошенко заявив на сесії Генеральної асамблеї ООН, що мандат миротворців ООН повинен покривати усю окуповану територію Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення.

Після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Путін заявив про готовність врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їх право охороняти місію ОБСЄ не тільки на лінії зіткнення, але і в інших місцях.

Пізніше Росія заявила, що знову не погоджується на присутність миротворців ООН на всьому Донбасі.

Раніше і українські, і російські дипломати повідомляли, що російський проект резолюції про миротворців уже попередньо обговорили в Раді безпеки ООН, і він не знайшов підтримки, в першу чергу з боку України і США. Київ же тим часом іще не подав свого проекту резолюції, бо наразі узгоджує його зі своїми міжнародними партнерами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: