НАТО в своїй декларації звинувачує РФ в підриві порядку в Європі

НАТО в своїй декларації звинувачує РФ в підриві порядку в Європі

В НАТО готові до суттєвого діалогу з Росією

Глави держав і урядів країн НАТО на зустрічі у Варшаві прийняли варшавську декларацію, в якій звинуватили Росію в підриві заснованого на правилах порядку в Європі.
«Сьогодні наші нації стикаються з безпрецедентним набором загроз безпеки, включаючи тероризм, який завдав важких ударів по багатьох країнах, дії Росії, особливо в Україні, які підривають заснований на правилах порядок в Європі, і нестабільність на Близькому Сході і в Північній Африці», - йдеться в документі.
«Ми тримаємося разом і діємо разом, щоб забезпечити оборону нашої території і нашого населення, наших спільних цінностей, - зазначається далі в декларації. - Об'єднані міцними трансатлантичними узами, нашою прихильністю до демократії, індивідуальної свободи і верховенства права, країни НАТО будуть продовжувати прагнути миру, безпеки і стабільності на всьому євроатлантичному просторі на принципах Статуту ООН».
Лідери НАТО заявляють, що прийняті на варшавському саміті рішення зроблять НАТО сильніше в обороні і політиці стримування, дозволять проектувати стабільність за межі їх кордонів. Вони підкреслюють, що на основі прийнятого на саміті в Уельсі плану підвищення готовності НАТО посилить присутність в своїй східній частині, буде зміцнювати стійкість перед кібератаками і гібридними погрозами, а також захист від ракетних нападів з-за меж євроатлантичного простору.
«НАТО не становить загрози жодній країні, - йдеться в декларації. - У цьому дусі ми, як і раніше, готові до суттєвого діалогу з Росією, для того щоб ясно доводити один до одного свої позиції і, як головний пріоритет, мінімізувати ризик військових інцидентів, в тому числі завдяки взаємним заходам транспарентності. Ми продовжуємо прагнути до встановлення конструктивних відносин з Росією, якщо дії Росії дозволять це зробити».
У декларації, зокрема, висловлено підтримку Україні, Грузії та Молдові, підтверджується «політика відкритих дверей НАТО».
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: