Неповний запуск е-декларування може зашкодити репутації України, - посол Великобританії

Неповний запуск е-декларування може зашкодити репутації України, - посол Великобританії
Фото nv.ua

Гоф сподівається на повноцінний запуск системи е-декларування незабаром

Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф привітала Україну з прогресом у боротьбі з корупцією, проте вона висловила побоювання, що цьому прогресу і репутації України може нашкодити запуск не повної системи електронного декларування. Про це вона написала у своєму мікроблозі Twitter.

«Вітаю з досягненнями України у боротьбі з корупцією, включаючи важливу роботу НАБУ та НАЗК. Але запуск неповної системи е-декларування може призупинити прогрес та негативно вплинути на репутацію України. Сподіваюся на повноцінний запуск системи е-декларування незабаром», - написала вона.

Як відомо, 13 серпня Державна служба спеціального зв'язку й захисту інформації передала Нацагентству із запобігання корупції текст технічних зауважень до системи електронного декларування.

Попри відсутність атестації від цієї структури, 15 серпня система електронного декларування офіційно запрацювала в Україні. Початок повноцінної роботи НАЗК, включно із системою електронного декларування, – ключова вимога для запровадження безвізового режиму. Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ.

Нагадаємо, В Україні в 00:00 15 серпня також розпочала роботу система е-декларування. Також сьогодні Кабінет міністрів перейшов на електронний документообіг. 

Читайте також матеріал Главкому: Керівник НАЗК Наталія Корчак: Той, хто хоче пограбувати чиновника, зробить це і без інформації з електронних декларацій

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: