Волкер: Дуже важливо, щоб у Росії не було безвитратної війни

Волкер: Дуже важливо, щоб у Росії не було безвитратної війни
Волкер вважає, що Україна повинна атакувати будь-яку військову інфраструктуру всередині Росії
фото Радіо Свобода

Дипломат «докорінно не згоден» з позицією США щодо припинення атак по НПЗ Росії

Україна повинна і далі продовжувати виводити з ладу нафтопереробні заводи на території Росії. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів американський дипломат, колишній спецпредставник Держдепу США щодо України Курт Волкер.

За його словами, він «докорінно не згоден» з позицією США щодо припинення атак по НПЗ Росії.

«Звичайно, я приватна особа і не представляю уряд США. Але я вважаю, що це докорінно неправильно, і люди повинні усвідомити, що йде війна. Щодня Росія атакує українські енергетичні об'єкти, вони атакують Харків, вони атакують мирних жителів, вони атакують усе. І пропонувати, щоб Україна не чинила опір речам, які посилюють військовий потенціал Росії, - я вважаю незрозумілим, що ми це пропонуємо», – заявив Волкер.

Читайте також: Колишній спецпредставник Держдепу повідомив, коли США ухвалять рішення про допомогу Україні

Він підкреслив, що Україна повинна виводити з ладу ці НПЗ.

«І здебільшого виводять з ладу нафтопереробні заводи, які беруть сиру нафту і переробляють її, наприклад, на авіаційне пальне, яке використовують російські винищувачі та бомбардувальники. Звичайно, слід це виводити з ладу», – заявив Волкер.

Читайте також: Курт Волкер: Папа Римський має вимагати від Росії припинення війни

Дипломат додав, що дуже важливо, щоб у Росії не було безвитратної війни.

«(Російському диктатору Володимиру, - ред.) Путіну це сходить з рук, оскільки населення Росії вважає, що вони роблять справедливу справу, і вважає, що це «спеціальна військова операція з порятунку від нацистів», тому що всередині Росії не відчувають війну. Тому важливо, щоб росіяни побачили, що їхня власна військова інфраструктура наражається на ризик», – заявив він.

Волкер вважає, що Україна повинна не тільки продовжувати знищувати НПЗ, а й атакувати будь-яку військову інфраструктуру всередині Росії.

«Особливо ту, яка використовується для нападу на Україну. Так що аеродроми, пункти матеріально-технічного постачання, склади боєприпасів – усе це є військовими цілями, і це законно. Чого Україна не повинна робити, так це того, що робить Росія: нападати на житлові будинки, школи, лікарні. Ніхто не повинен цього робити, і Росія теж не повинна цього робити. А ось військові цілі – абсолютно ок», – підкреслив він.

Як відомо, наприкінці березня видання Financial Times повідомило, що США закликали Україну припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру. Вашингтон побоюється, що удари по російським НПЗ можуть призвести до зростання світових цін на нафту та бензин.

Однак після цього удари по російським НПЗ продовжились. Зокрема, 2 квітня Україна завдала масштабного удару по території Росії за допомогою дронів. У Татарстані пошкоджено третій за величиною російський НПЗ та виробництво «Шахедів».

Нагадаємо, президент Зеленський закликав Конгрес США якнайшвидше схвалити додаткове фінансування на допомогу Україні, пояснивши, що від цього залежать можливості України на полі бою.За словами Зеленського, поки Україна не знатиме, що має постійну підтримку США, то залишатиметься там, де є зараз на сході. Він додав, що ЗСУ можуть проводити обмежені наступальні операції, але щоб витіснити росіян, потрібно більше зброї.

Якщо найближчим часом Конгрес Сполучених Штатів Америки не затвердить рішення про надання допомоги Києву, Україна програє війну з Росією, про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Коли не буде Путіна і Гундяєва, то РПЦ буде «знову хорошою?
Чого не розуміють прихильники Московського патріархату в Україні
Коломойський ніколи не приховував, що окрім громадянства України, має також громадянства Ізраїлю та Кіпру
Керував Дніпропетровською областю з паспортом Ізраїля. Адвокати Коломойського витягнули «козир»
Загальний внесок бізнесмена Ріната Ахметова та його підприємств на підтримку України за час повномасштабного вторгнення, становить 7,6 млрд грн
«Сталевий фронт» Ахметова передав бійцям вже шість тисяч дронів різних модифікацій Волонтерська ініціатива
З 11 березня 2010 року по 23 лютого 2014 Табачник Дмитро працював міністром освіти і науки в уряді Миколи Азарова
Топ-чиновники часів Януковича отримали заочні вироки – СБУ
Нові обмеження є продовженням санкцій від 23 лютого 2024 року, спрямованих на компанії, що обслуговують основну фінансову інфраструктуру РФ
США ввели санкції проти російських компаній, що займаються віртуальними активами
Прем'єр подякував уряду Естонії за розробку «Стратегії перемоги України», яка передбачає щорічну оборонну допомогу Україні
Шмигаль назвав суму військової допомоги, яку Естонія надала Україні з початку вторгнення
22 березня у концертному залі «Крокус Сіті Хол» під Москвою почалася стрілянина
WP: США попереджали Росію про підготовку теракту в «Крокус Сіті Хол»
Очільник держави мав розмову з військовими щодо того, як дати більше захисту Харкову – саме з погляду ППО
Зеленський повідомив, що може змінити ситуацію з російськими обстрілами
Авіація завдала ударів по районах зосередження особового складу росіян – Генштаб
Авіація завдала ударів по районах зосередження особового складу росіян – Генштаб
Дата публікації новини: