Попри дружбу з Путіним Туреччина наполягає на незаконності приєднання Криму до РФ

Попри дружбу з Путіним Туреччина наполягає на незаконності приєднання Криму до РФ

Користуючись нагодою, ми підтверджуємо нашу підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, - МЗС Туреччини

Туреччина заявила про свою підтримку територіальної цілісності України і невизнання анексії Криму Росією. Про це йдеться у заяві МЗС Туреччини з нагоди третьої річниці окупації півострова.

«Три роки минуло з того часу як українська Автономна республіка Крим була анексована Російською Федерацією на підставі незаконного референдуму 16 березня 2016 року», - йдеться у заяві.

Туреччина наголошує, що не визнає фактичну ситуацію, яка склалася внаслідок «цього акту, який є чітким порушенням міжнародного права».

«Користуючись нагодою, ми підтверджуємо нашу підтримку територіальної цілісності та суверенітету України»,  - заявили в МЗС Туреччини.

У відомстві наголосили, що Туреччина пильно стежитиме за ситуацією і захищатиме права кримських татар.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів України отримав від уряду Туреччини ноту про заборону будь-яким турецьким суднам відвідувати окупований Крим. Гройсман назвав це рішення міцним сигналом та свідченням дружності між Україною та Турецькою Республікою. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: