Нідерланди підтримують скасування віз для України

Нідерланди підтримують скасування віз для України

Рютте заявив, що Нідерланди підтримують візову лібералізацію для України

Уряд Нідерландів не має жодних додаткових політичних умов у питанні завершення процесу скасування візових вимог для українських громадян. Але в ЄС спочатку чекають на ухвалення нового запобіжного механізму із призупинення безвізових режимів з усіма третіми країнами. Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у кулуарах саміту ЄС, відповідаючи на запитання Укрінформу.

«Ми не маємо жодних особливих позицій. Ми підтримуємо візову лібералізацію для України. Однак, Європейська рада вирішила, і нині це питання за Європарламентом, щоб мати чіткі запобіжники для майбутніх режимів з візової лібералізації», - сказав нідерландський прем’єр.

Він наголосив, що новий механізм із призупинення скасування візових вимог у випадку зловживання безвізовими режимами громадянами третіх країн, не пов'язаний лише з Україною, а є загальним європейським інструментом.

Нагадаємо, сьогодні, 21 жовтня, Рютте заявив, що Нідерланди ухвалять рішення з питання ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом до 1 листопада 2016 року.

11 жовтня президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Співрозмовники скоординували позиції щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в контексті референдуму у Нідерландах.

22 вересня Рютте заявив, що Нідерланди навряд чи ратифікують Угоду про асоціацію Україна – ЄС, оскільки проти такого рішення виступили жителі країни на референдумі в квітні цього року. Проте він відзначив важливість якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: