Німецькі урядовці сваряться через Росію та НАТО

Німецькі урядовці сваряться через Росію та НАТО
dw.com

Міністр фінансів Німеччини різко розкритикував Штайнмаєра за політику щодо Росії

Називати маневри НАТО «брязканням зброєю» було не просто риторично необачно з боку міністра закордонних справ Штайнмаєра, вважає міністр фінансів ФРН Вольґанґ Шойбле, пише DW.

Попри це Шойбле визнає необхідність для Німеччини обдумати, «як нам можна розрядити українську кризу та відносини з Росією». Утім, у поводженні з Росією, на думку Шойбле, ніколи не слід надсилати сигнали розрядки без елементів відлякування. Відповідну критику Шойбле на адресу Штайнмаєра містить матеріал тижневика Welt am Sonntag, що вийде друком сьогодні.

Натомість сам глава зовнішньополітичного відомства ФРН виступив на захист своєї політики щодо Росії. Про це він заявив у суботу, 1 липня, на з'їзді Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН), що відбувається в Берліні.

«Нам слід діяти настільки розумно, щоб порушення міжнародного права наприкінці не переросло у військове протистояння в Європі». Водночас Штайнмаєр погоджується з необхідністю погіршення відносин з Росією через її дії в Україні. «Але нам слід зараз таким чином розставити акценти, щоб у майбутньому двері для покращення відносин лишались відкритими», - додав очільник зовнішньополітичного відомства Німеччини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: