Німецький суд заарештував Пучдемона: його можуть екстрадувати в Іспанію

Німецький суд заарештував Пучдемона: його можуть екстрадувати в Іспанію
Карлес Пучдемон

Після отримання документів з Іспанії прокуратура розпочне відповідну перевірку

Районний суд Ноймюнстера землі Шлезвіг-Гольштейн на півночі Німеччини заарештував екс-голову парламенту Каталонії Карлеса Пучдемона, раніше затриманого поблизу датського кордону.

Про це повідомляє El Pas.

Тепер за запитом іспанської влади німецька прокуратура займеться його екстрадицією. Це питання перtбуватиме на контролі землі Шлезвіг-Гольштейн, оскільки Пучдемон був затриманий саме на її території.

Прокуратура землі Шлезвіг-Гольштейн повинна отримати від Іспанії усі необхідні документи у його справі та перевірити, чи є умови для екстрадиції.

Якщо екстрадиція буде визнана доречною, Пучдемона видворять в Іспанію протягом 60 днів.

Нагадаємо, у неділю ввечері прихильники незалежності Каталонії вийшли на мітинг проти затримання колишнього лідера регіону Карлеса Пучдемона.

Повідомлялося, що під час протестів у Каталонії постраждали понад півсотні людей

Як відомо, 25 березня німецька поліція затримала колишнього главу Каталонії Карлеса Пучдемона, раніше оголошеного Верховним судом Іспанії в міжнародний розшук.

23 березня Верховний суд Іспанії видав міжнародний і європейський ордери на арешт Карлеса Пучдемона і ще чотирьох каталонських політиків.

Лідер каталонських сепаратистів Карлес Пучдемон покинув Фінляндію, до того як фінська влада встигла затримати його за виписаним в Іспанії ордером.

До слова, 23 березня у Барселоні пройшли акції протесту після рішення Верховного суду Іспанії про взяття під варту п’ятьох каталонських політиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: