Нова місія ОБСЄ «заточується» під вибори в ОРДЛО - експерт-міжнародник

Нова місія ОБСЄ «заточується» під вибори в ОРДЛО - експерт-міжнародник

Експерт вважає, що часткова легітимізація сепаратистів уже відбулася

Посилена місія ОБСЄ «заточується» спеціально під вибори в ОРДЛО. Це дасть можливість легітимізуватися сепаратистам. Таке застереження висловив Олексій Полтораков, радник при Дирекції Національного інституту стратегічних досліджень під час прес-конференції в прес-центрі «Главкому».

На думку експерта, часткова легітимізація сепаратистів уже відбулася, адже ватажки «ЛНР» та «ДНР» мають зброю і ці збройні угруповання контролюють певні ділянки території.

Полтораков застерігає, що повна легітимація сепаратистів може відбутися завдяки виборам в ОРДЛО.
«Проблема легітимізації насправді полягає навіть не в цьому, а в тому, що справжня легітимізація може відбутися через вибори, під які заточується ця місія ОБСЄ. Адже наразі той формат, який пропонується - від 500 до 5000 осіб озброєних спостерігачів ОБСЄ - недостатньо для забезпечення мінімального рівня демократизації виборів, особливо з урахуванням внутрішньої специфіки – забезпечити права голосування тих, хто залишився прописаний у Донецькій та Луганській областях, а через зрозумілі обставини виїхав звідти», - переконує експерт-міжнародник.
Окрім того він зазначає, що система електронної демократії, як в країнах Балтії, в Україні взагалі нерозвинена.

«Зважаючи на те, що сьогодні в ОБСЄ є велика кількість гравців, які мають свої певні інтереси, є достатньо сил, аби блокувати реальну серйозну проукраїнську перспективу. Наприклад, доволі легко обмежити діяльність тих місій тим, що вони працюють тільки в денний час, а що робиться у нічний?», - резюмував Полтораков.

Подивитися запис прес-конференції можна тут:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: