Нової хвилі мобілізації поки що не буде – Генштаб ЗСУ

Нової хвилі мобілізації поки що не буде – Генштаб ЗСУ

До оперативного резерву бойових військових частин ЗС України зараховано понад 100 тисяч резервістів з бойовим досвідом

Проведення чергової хвилі мобілізації до Збройних сил України поки що не заплановано. Про це заявив сьогодні під час брифінгу начальник відділу впровадження служби в резерві мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України полковник Михайло Щербина.

«Поки чергова хвиля мобілізації не передбачається, у нас достатньо контрактників», - сказав він.

Щербина повідомив, що до оперативного резерву бойових військових частин ЗС України зараховано понад 100 тисяч резервістів з бойовим досвідом, інформує Генштаб ЗСУ на своїй сторінці в Facebook.

«На виконання вимог Закону, протягом 2015-2016 років організовано зарахування до оперативного резерву бойових військових частин понад 100 тисяч військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, які звільняються в запас і не виявили бажання укласти контракт на проходження військової служби у Збройних Силах України», - зазначив він.

Щербина поінформував, що з початку року, відповідно до Плану підготовки резервістів Збройних Сил України у 2016 році, розпочато проведення циклу навчальних зборів з резервістами оперативного резерву бойових бригад (полків). Масштабні навчальні збори з резервістами проведено в десяти бойових військових частинах з залученням до підготовки понад 10 тис. резервістів. Особливістю проведення цих зборів є залучення до кожної бригади понад тисячі резервістів одночасно.

Наступного року сплановано збільшити обсяги підготовки резервістів та покращити якість проведення зборових заходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: