Порошенко розповів про сьому хвилю мобілізації

Порошенко розповів про сьому хвилю мобілізації
Порошенко не планує поки що оголошувати сьому хвилю мобілізації

Поки що сьомої хвилі мобілізації в Україні не буде

Поки що оголошення сьомої хвилі мобілізації не буде.

Про це президент України Петро Порошенко заявив під час засідання Ради регіонального розвитку.

«Хотів би наголосити, що як верховний головнокомандувач я не планую поки що оголошувати сьому хвилю мобілізації. Не буде в нас забирання робітників з підприємств. Ми розуміємо, що захист і оборона держави є найбільш важливим завданням, але підняття економіки також є дуже важливим», – сказав він.

Нагадаємо, комітет Ради підтримав зміни до закону про звільнення контрактників.

Раніше Порошенко ветував закон щодо дострокового звільнення контрактників ЗСУ.

Як зазначається, у своїх пропозиціях глава держави вказує, що за законом, що надійшов на підпис, право на звільнення з військової служби у ЗСУ одночасно набудуть близько 57 тис. військовослужбовців, що може негативно вплинути на обороноздатність країни.

«Адже сьогоднішні темпи прийняття громадян України на військову службу за контрактом не дадуть змоги у найближчій перспективі повноцінно замінити звільнених військовослужбовців. До того ж більшість військовослужбовців, яких буде прийнято на військову службу за контрактом, не матимуть досвіду та відповідного рівня підготовки при веденні бойових дій», – йдеться у повідомленні.

Народні депутати, враховуючи необхідність забезпечення належного рівня обороноздатноті держави та збереження бойового потенціалу Збройних сил, ухвалили рішення підтримати пропозицію президента України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: