Обшуки в НАБУ тривають

Обшуки в НАБУ тривають
Фото nahnews.org

Представники слідчої групи Генеральної прокуратури досі знаходяться в НАБУ

Генеральна прокуратура України продовжує обшуки в Національному антикорупційному бюро (НАБУ). Про це РБК повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

«Представники слідчої групи Генеральної прокуратури України досі знаходяться в НАБУ», - зазначила Оліфіра.

Вона зазначила, що прокурорам передали документи щодо спільної НАБУ і СБУ прослуховування. «У нас є припущення, що кримінальну справу ГПУ було відкрито за наслідками кримінального провадження за розкрадання цукру з державних фондів», - припустила прес-секретар НАБУ.

Зазначимо, за результатами згаданого справи НАБУ затримало прокурора Київської області Колесника в якості підозрюваного в розкраданні цукру з Аграрного фонду. «Їх (слідчих ГПУ, - ред.) зараз близько 7 людей, чим вони займаються, не можу вам сказати», - зазначила вона.

При цьому Оліфіра повідомила, що НАБУ надало слідчій групі ГПУ документи, які підтверджують законність дій бюро в цих кримінальних провадженнях.

Раніше Національне антикорупційне бюро України назвало незаконною постанову суду про обшук у бюро. «Фактично суддя санкціонував вилучення будь-яких документів чи носіїв інформації будь-де в приміщенні Національного бюро», - зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, сьогодні слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури прийшла з обшуками до Національного антикорупційного бюро. Причина - прослуховування однієї особи в рамках розслідування Бюро. У Національному антикорупційному бюро спростовують порушення законодавства щодо прослуховування. «Представникам ГПУ було пред’явлено документи, які підтверджують законність дій НАБУ, та роз’яснено, що згідно діючого законодавства НАБУ не має повноважень для здійснення  автономного прослуховування і користується потужностями СБУ, відтак факти, наведені як підстави для обшуку,  рівно як і відомості, внесені до ЄРДР в рамках даного провадження, не відповідають дійсності», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Як повідомлялося, Антикорупційний комітет Ради схвалив законопроект, який дозволяє Національному антикорупційному бюро (НАБУ) вести самостійне прослуховування каналів зв'язку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: